"EHBO bij Het Vlaamse Kruis ... en het leven blijft mooi"

Onze geleding richt jaarlijks EHBO-cursussen in. Deze cursus wordt gegeven door dokters, verpleegkundigen en monitoren van Het Vlaamse Kruis.

Als u zich wil inschrijven voor onze volgende cursus of meer informatie wenst, kan u mailen (cursus.turnhout@hvk.be) voor meer toelichting.

Specifieke lessen op maat voor clubs, bedrijven of verenigingen zijn eveneens mogelijk.

De opleiding bestaat uit 2 delen (basis en vervolg) en is opgebouwd uit zowel theoretische als praktische lessen. Met simulanten worden allerlei situaties nagespeeld om je de mogelijkheid te geven bepaalde handelingen in de praktijk te oefenen. In de opleiding worden verschillende zaken belicht. Na ieder deel is er een evaluatie voorzien die je helpt te kijken hoe het met je kennis staat. 

Na afloop kan je nog altijd bijscholingen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de vaak sterk evoluerende technieken. Je mag als stagiair mee naar preventieve hulpposten die we voorzien op manifestaties. Dit kan al onder begeleiding tijdens het volgen van de cursus en is een aanrader om extra praktijkervaring op te doen.

Wil je later doorstromen en meer opleidingen volgen? Vervolgopleidingen en kaderopleidingen worden ingericht voor actieve vrijwilligers. 

We starten weldra met een nieuwe cursus aan het stadspark van Turnhout (parklaan 54, 2300 Turnhout) (ruime parking op wandelafstand). De lessenrooster wordt binnenkort bekend gemaakt. Wens je je in te schrijven voor deze opleiding. Het inschrijvingsgeld voor deze cursus bedraagt 55 EUR voor de basisopleiding en/of de vervolgopleiding samen. Hierin is alles inbegrepen: het cursushandboek, het verbandmateriaal om mee te oefenen, het afleveren van het getuigschrift EHBO na een positieve evaluatie en een verzekering.